Meikitön meikki – onko sitä?

Tämän ajan yksi ilmiö on meikissä, se että halutaan luoda meikki, joka näyttää siltä kuin meikkiä ei olisikaan. Tämä look poikkeaa totaalisesti Instagram-tyyleistä eli rohkeista kulmakarvoista, vahvasti peittävästä meikkivoiteesta ja niin edelleen. Tässä artikkelissa saat hyviä neuvoja meikkiin, nimenomaan luonnolliseen meikkiin.

Täydellisen luonnollisen meikki-ilmeen saavuttamisessa on ennen kaikkea kyse tasapainon löytämisestä hehkuvan ihon ja tuuheiden kulmakarvojen kanssa. Meikitön look kuitenkin vaatii jonkin verran erilaisia vaiheita sen saavuttamiseksi, joten aivan ilman meikkiä ei tämä look onnistu.

Sovella itse rohkeasti

Artikkelissamme on tärkeimpiä vaiheita luonnollisen meikin saavuttamiseen, eikä sitä tarvitse orjailla vaihe vaiheelta, vaan voit valita myös itse sopivat kohdat ja sopivat toteutustavat. Siksi artikkelissamme ei ole esimerkiksi mainittu erilaisia tuotteita, meikkejä ja brändejä, joilla meikittömän lookin saa aikaan, koska jokainen voi kokeilla niillä tuotteilla joita kotona jo löytyy. Eikä niiden tarvitse olla kalliita, jos pitää lähteä ostamaan. Markettien tuotteilla pärjää varsin hyvin, mutta toki joillekin ihotyypeille sopivat jotkut tuotteet paremmin. Mutta mitäpä tässä niistä jauhamaan, sinä tiedät ihollesi parhaat tuotteet kokemuksellasi ja kokeiluillasi.

Hehkuva ja luonnollinen iho saadaan aikaan esivalmisteluilla ja kosteuttava kasvonaamio ennen meikin laittamista tekee ihosta joustavan, kosteutetun ohella. Meikkipohja tulee pohjustaa pohjameikillä eli primerilla. Huokosia täyttävä primer tasoittaa ja täyttää ihon huokosia, mutta ei tuki niitä.

Muista välttää paksuja, täyspeittäviä meikkivoiteita. Kannattaakin luottaa sävytettyihin kosteusvoiteisiin sekä BB- ja CC-voiteisiin, jotka kosteuttavat ihoa mutta silti ihon pisamat ja muut luonnolliset yksityiskohdat näkyvät läpi. Voit levittää nestemäisen meikkivoiteen tai sävyn sopivalla meikkisiveltimellä, jos haluat peittää enemmän. Sienellä voi levittää myös.  

Jos et uskalla näyttää “virheitä” kasvoillasi, voit käyttää kevyttä ja kosteuttavaa peitevoidetta, jonka voit häivyttää sormillasi luontevan näköisesti. Sitten kun meikkivoide ja peitevoide on levitetty, voit tehdä aurinkopuuterin häivytyksen kostean sienen avulla. Aurinkopuuteria voidaan myös sekoittaa silmäluomiin luomivärinä, jolla saat ulottuvuutta ja ilmeen tehostusta aikaiseksi. 

Poskipäihin voi lisätä ns. kastetta, jolloin ne ovat luonnollisen näköiset mutta samaan aikaan hehkuvat. Kirkaspohjainen voide sopii tähän meikkiin hyvin, sillä sillä saa aikaan luonnollisen näköisen kasteen. Se on koostumukseltaan myös sopiva muiden voiteiden kanssa. Punastumisen efektin saa aikaan puolestaan lisäämällä jonkin verran poskipunaa poskille, ohimoille ja nenänselkään.  

Kulmakarvojen ei tarvitse olla tasaisia viivoja, vaan ne voivat olla tuuheitakin. Kulmakarvoja voi parantaa kulmageelillä sekä harjaamalla niitä ylöspäin. Ripsiväriä ei välttämättä tarvita. Ripsia voi kuitenkin kihartaa sekä levittää ruskeaa ripsiväriä sekä ylä- että alaripsiin.

Ripsiväriä kannattaa levittää pienellä harjalla, kuten vaikkapa vanhalla ripsivärisauvalla.

Skinimalismia

Kun meikkaaminen on jäänyt maailmantilanteen vuoksi vähemmälle, voisi kuvitella että moni haluaisi aloittaa rohkean meikkaamisen. Toki osaltaan näin onkin asia, mutta samaan aikaan ihmiset ovat tottuneet vain minimaaliseen meikkiin ja muutenkin minimaaliseen elämäntapaan, on todennäköistä että luonnollinen ilme jatkaa suosiotaan edelleen. Tätä minimalismia kutsutaan joskus myös hauskasti “skinimalismiksi”. Se tarkoittaa sitä, että ihmiset ovat innostuneet enemmänkin ihonhoidosta ja samaan aikaan meikkauksen vähentämisestä.

Kun pandemia iski, sosiaaliset tilanteet jäivät aivan minimiin ja kaikki viettivät aikaa kotona runsaasti. Pandemia sai melko varmasti monet suhtautumaan meikkirutiineihin välinpitämättömämmin. Samaan aikaan ihmiset tottuivat näkemään itsensä ilman meikkiä tai vähemmällä meikillä. Tämä saattoi olla samalla tervettä monen itsetunnolle, koska monet huomasivat, ettei runsasta meikkiä välttämättä tarvitakaan, jotta näyttäisi kauniilta.  

Vähemmän on enemmän -periaate on siis toteutunut.